DE DAGBESTEDING

 

De dagbesteding

 

 

Dierenverzorging - Tuin en Kas - Metaalwerkplaats - Meubelmakerij - Inpakwerkzaamheden - Algemeen onderhoud

 

Wij bieden deelnemers een zinvolle dagbesteding met arbeidsmatige werkzaamheden op de boerderij.

Welkom!

       Dierenverzorging

 

Ben jij een echte dierenliefhebber? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zowel binnen in de schuur als buiten in de wei lopen er dieren rond. Schapen, geiten, varkens, pony's en ezels, kalkoenen, konijnen en cavia's, vogels, duiven, ganzen, eenden en kippen.

 

De dieren

 

Op de boerderij zijn veel verschillende dieren. Deelnemers houden zich bezig met het verzorgen van deze dieren. Iedere dag krijgen de dieren schoon water en voedsel, worden hokken schoongemaakt en dieren geaaid en geknuffeld. Bij de kippen worden eieren uitgehaald die we gebruiken voor verkoop of in de keuken. Daarnaast kunnen deelnemers de weides en buitenverblijven helpen onderhouden. Help jij mee verzorgen?

       Tuin en kas

 

Wat is er gezonder dan lekker met je handen in de tuin wroeten? Het hele jaar door is er van alles te doen in de tuin en kas met als resultaat de lekkerste groenten en de mooiste bloemen.

Activiteiten in de tuin

 

In de tuin en kas van Klein Essen worden verschillende soorten groenten, fruit en kruiden geteeld. Daarbij worden ook veel snijbloemen gekweekt. Zowel groente en bloemen worden verkocht. Een mooi boeket wordt op bestelling gemaakt. Er wordt op een biologische manier gewerkt. Voor deelnemers zijn er onder andere de volgende werkzaamheden: Grond omspitten en bemesten; zaaien en poten; onkruid wieden; water geven, snoeien en oogsten. Heb jij groene vingers?

       Metaalwerkplaats

 

 Lekker bezig zijn met verschillende soorten metaal, om samen de mooiste dingen te maken. De metaalwerkplaats is een ruimte voor eigen creativiteit, vaardigheden aanleren en genieten van de materiaal-mogelijkheden. Bekijk hier onze metaal-winkel.

Wat we maken

 

Op de afdeling metaal kunnen deelnemers hun creativiteit erop los laten. Andere deelnemers vinden het prettiger om standaard werkzaamheden uit te voeren. Onder begeleiding wordt er gekeken naar hun wensen en mogelijkheden. Deelnemers worden bijvoorbeeld begeleid bij het voorbereiden van producten, het leren werken met machines en het vervaardigen van producten met deze machines. Denk aan leren lassen, slijpen, knippen en vouwen, boren en repareren van gereedschap.

 

De eindproducten worden verkocht aan verschillende klanten in de omgeving. Dit maakt de afdeling echter niet commercieel. De primaire taak is gericht op het begeleiden en stimuleren van de deelnemers en hen helpen hun weg te vinden naar het arbeidsproces. Ook worden er orders in opdracht gemaakt. We zijn altijd op zoek naar geschikte opdrachten. Iets voor jou?


Wat we maken

 

In de houtwerkplaats heeft Agnes Havenaar haar meubelmakerij, AHA Design. In opdracht ontwerpt en maakt zij meubels. De deelnemers op Klein Essen helpen bij het maken van de meubels door bijvoorbeeld te zagen, schuren, monteren en helpen afleveren. Daarnaast worden er vogelhuisjes en andere houtproducten gemaakt die verkocht worden. Kom je ons helpen?


De Meubelmakerij en Metaalwerkplaats werken regelmatig samen.

       Meubelmakerij

 

De mooiste meubels maken met machines en houtbewerkingsgereedschappen. Gaaf om een diversiteit aan meubels te produceren voor diverse mensen. Bekijk hier onze design-meubelen.

Wat we doen

 

Voor verschillende bedrijven wordt productie en montagewerk gedaan. Dat wil zeggen, boutjes en moertjes in zakjes stoppen, stickers plakken op pakketten of producten, onderdelen sorteren of eieren bij een boer 'uithalen'. Lekker gezellig werk, wat goed uitgevoerd moet worden. Wel opletten dus! Kom jij ons versterken?


       Inpakwerkzaamheden

 

Geroutineerd werken aan diverse inpakwerkzaamheden. Zowel buitenaf (een boerderij in de buurt) als op het terrein van de zorgboerderij worden deze werkzaamheden verricht.

       Algemeen onderhoud en werkzaamheden

 

De dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse klusjes horen bij algemeen onderhoud. Dat is lekker divers. Van schoonmaken en trekker rijden tot de brievenbus leeghalen. Voor ieder wat te doen.

Wat we onderhouden

 

De gebouwen (bijvoorbeeld de keuken en kantine) van binnen en van buiten, het terrein (omheiningen van de dieren-weide, de stoep, het hekwerk, snoeiwerk) vraagt regelmatig om onderhoud en daarnaast het onderhouden van de verschillende soorten apparatuur en technische onderdelen op ons terrein. Ook houthakken voor de verkoop, afwassen en boodschappen doen horen ook bij deze algemene klusjes. Help jij mee?

Aanmeldprocedure deelnemers:

 

Aanmelding van deelnemers kan via de gemeente,

een zorginstelling of rechtstreeks bij de zorgboerderij.

 

Bij de aanmelding wordt er een kennismakings gesprek gepland waarin er gekeken wordt wat de wens van de toekomstige deelnemer is en of hiervoor mogelijkheden zijn op Klein Essen.


Na de intake wordt er een rondleiding gegeven.


Vaak wordt er een proefdag afgesproken om te kijken of het wederzijds klikt, indien een deelnemer al bekend is met Klein Essen is dit niet nodig.


Daarna bespreken we met de deelnemer en eventueel familie of begeleider hoe de dag bevallen is. Er wordt binnen het team overlegd en dan kan er afgesproken worden wanneer een deelnemer kan starten. Wanneer blijkt dat Klein Essen toch niet passend zou zijn, wordt er een advies gegeven aan de deelnemer of verwijzende instantie. In het algemeen kan men op zeer korte termijn starten. Meestal is er geen wachtlijst.


Ik doe graag mee en schrijf me in!

Voel je vrij een bericht te sturen, je aan te melden of meer informatie aan te vragen via:

info@klein-essen.nl